Facebook Instagram
Facebook Instagram
Partner:

Dla smakoszy kuchni i natury – pięć najciekawszych restauracji na świecie

0

Jedzenie, co zauważyli już setki lat temu Francuzi, jest sztuką. Najbardziej wyszukane i smakowite dania nabierają jednak dodatkowego smaku, gdy delektujemy się nimi w odpowiednim otoczeniu. Tak, na restaurację także warto mieć pomysł. Oto lista kilku najbardziej zaskakujących i ciekawych lokali gastronomicznych na świecie. Warto je odwiedzić. Oczywiście, jeżeli ma się odpowiednio gruby portfel.

0

Czy warto być otwartym? Rozmowa z Małgorzatą Ohme

0

Im więcej i częściej podróżujemy, poznajemy nowych ludzi, zaznajamiamy się z odmiennymi kulturami i zwyczajami, tym bardziej jesteśmy otwarci. Jak się jednak okazuje, choć większość z nas chętnie określa się mianem osób otwartych, nie jest to wcale tak powszechna cecha. Co więcej, można ją łatwo zniszczyć już u małego dziecka, ponieważ kształtuje się ona od pierwszych tygodni życia. O wychowaniu otwartego, ufnego człowieka oraz wychodzeniu ze skorupki rozmawiamy z psycholog Małgorzatą Ohme.

deklaracjaotwartosci.pl
Czy warto być otwartym? Rozmowa z Małgorzatą Ohme
CZYTAJ DALEJ

GMO. Przyszłość rolnictwa, a nie jego zagłada

0

Genetyka to jedna z najbardziej kontrowersyjnych dziedzin nauki. W medycynie, np. w postaci bakterii produkujących insulinę, genetyczne modyfikacje są powszechnie akceptowalne. Niestety kiedy tych samych metod inżynierii użyjemy w stosunku do jedzenia sprzedawanego w supermarketach, możemy być pewni ulicznych protestów. Co to jest GMO i czy jest się czego bać?

Shutterstock.com
GMO. Przyszłość rolnictwa, a nie jego zagłada
CZYTAJ DALEJ